Brons voor acrogym DOS Rijssen

Zaterdag 2 maart was de eerste plaatsingswedstrijd C nivo voor 4 teams van acrogym DOS Rijssen


 

Alle teams moeten deelnemen aan 2 plaatsingswedstrijden. Per wedstrijd laten ze een balans en een tempo oefening zien.

Bij balans worden er onder andere piramides gemaakt, in de tempo oefening wordt de kleinste van het team gegooid en gevangen door de grootsten. Tijdens de zweeffase worden er onder andere salto's en zelfs dubbele salto's gemaakt. De score van beide oefeningen samen moet boven de 48 punten zijn om kans te maken op een finaleplaats.

's Morgens  hebben Tessa Vriesema en Sanne Tempert meegedaan bij de duo's, ze haalden een mooie 8e plaats. Voor Tessa was het het eerste seizoen in de C lijn. De dames kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd.

In de middag deden Ilse Wessels, Aniek Rolleman en Marit Nijland mee bij de trio's. Zij wonnen na een onzekere inturnperiode het brons. Een zeer goede prestatie. De regiofinale is voor dit team dan ook zeker gesteld.

Marell Abbink, Elise Dam Wichers en Claudia van de Noort werden verdiend 7e van de 29 deelnemers. Een zeer goed prestatie voor dit trio waarvan 2 dames voor het eerst op dit nivo uitkwamen.

Kirsten Busscher, Meghan ten Berge en Imre van Uitert waren het derde trio in dezelfde categorie. Hun wedstrijd verliep niet helemaal naar wens, maar gelukkig is er op 16 maart nog een kans om zich te plaatsen. Deze laatste plaatsingsmogelijkheid wordt gehouden in Rijssen. Een thuiswedstrijd dus. Al met al een dag om vol trots op terug te kijken.