acrogym van DOS Rijssen

Zaterdag 16 maart heeft de afdeling acrogym van DOS Rijssen een plaatsingswedstrijd georganiseerd in de Stroekeld in Rijssen


Zaterdag 16 maart heeft de afdeling acrogym van DOS Rijssen een plaatsingswedstrijd georganiseerd in de Stroekeld in Rijssen.

 

Dit was voor alle gymnasten in het C nivo de laatste kans om zich te plaatsen voor de landelijke halve finale.

Er deden 5 teams mee van DOS Rijssen. 3 trio's in de ochtend, en 2 paren in de middag.

Er waren wat blessures en 2 dames met griep onder de leden, maar er werden mooie oefeningen gedraaid.

 

Alle teams moesten twee oefeningen laten zien:

Een tempo oefening die bestaat uit elementen met een zweeffase. De kleinste gymnast wordt gegooid en vervolgens weer gevangen door de groten. De tweede oefening bestaat uit balans elementen. Hier worden mooie piramides gebouwd.

 

Er werden in een aantal oefeningen een paar foutjes gemaakt, waardoor een podiumplaats er deze wedstrijd niet in zat. De oefeningen werden allemaal netjes afgemaakt. Ondanks de foutjes zijn 2 teams al zeker van een plek in de halve finale.

Een van de geplaatste trio's bestaat uit Ilse Wessels, Aniek Rolleman en Marit Nijland.

Het tweede team bestaat uit Marell Abbink, Elise Dam Wichers en Claudia van de Noort.

Tessa Vriesema en Sanne Tempert zijn 2e reserve. Of zij uiteindelijk deel mogen nemen is op dit moment dus nog niet zeker.

Intussen blijven alle acrogymnasten hard door trainen. Op dinsdag en vrijdagavond wordt er door de selectiegroep getraind voor de rest van het seizoen. Of dit nu om wedstrijden gaat, of om de demonstratie oefening waaraan we met de hele groep werken. Op maandagavond van 18.00 tot 19.00 uur biedt DOS Rijssen tegenwoordig een uur acrogym aan in de acrohal van Turnschool Rijssen aan de Molendijk Noord. Dit uur kan door iedereen bezocht worden die graag wil leren wat acrogym nu eigenlijk is. Een ontzettend uitdagende en leuke sport! Lijkt het je leuk om ook eens mee te doen, kom gerust of vraag meer informatie via acrodosrijssen@hotmail.com